Vårt hållbarhetsarbete

Investera i framtiden - en förutsättning

En av koncernens starkaste värderingar är hållbarhet och vi är övertygade om att ett gediget hållbarhetsarbete leder till bättre framtida förutsättningar. Vi gör vad vi kan för att kunna påverka världen i en positiv riktning.

Bidrag till samhället

Vi uppmanar alla koncernbolag till att stödja organisationer som verkar för ett bättre samhälle. Genom att skänka pengar till verksamheter som är viktiga för oss kan vi öka vår synlighet i olika sammanhang och samtidigt bidra till en positiv samhällsutveckling. 

FORSKNING Vi stödjer bland annat Hjärnfonden, Team Rynkeby God Morgon och Sjöräddningssällskapet. 
FÖRENINGAR Vi stödjer bland annat Landskrona BoIS, Hittarps IK, Skånela IF Handboll, Lödde Vikings Handbollsklubb och Kävlinge Golfklubb.

Vårt ekologiska ansvar

Vårt globala miljöansvar genomsyrar hela koncernen och är en viktig del i vår strävan mot en bättre framtid. Några av koncernens initiativ:

  • Vi ska aktivt arbeta med att minska bränsleförbrukningen genom att använda förnyelsebar energi, effektiv transportledning och utbildning av samtliga förare i miljöanpassad körning.
  • Nya fordon, maskiner, drivmedel, kemikalier och däck ska vara klassade enligt senaste miljökraven.
  • System för insamling och förädling av återvinningsbara produkter ska ha miljön i fokus.
  • Vi uppmanar våra koncernbolag till nya samarbeten och sponsring som främjar utveckling och innovation inom miljö och hållbarhet.

God ekonomi en förutsättning för bra hållbarhetsarbete

Genom goda finanser kan vi ta vårt ansvar på riktigt. Alla koncernens bolag har hög kreditvärdighet och en god ekonomi. Således har vi även råd att vara noga med vilka vi väljer att arbeta med - och väljer hellre en leverantör med ett gott hållbarhetsarbete än den billigaste.